Matematik Geometri için tembellik vücudun aptallığı,aptallık da zihnin tembelliğidir.
Matematik için hedeflerini açık ve net bir şekilde belirleyememiş bir öğrencinin, kendisine ve çevresine faydası olacağı düşünülemez. Bu yüzden özel dersle Matematik öğrenmeye başlarken, kendimize bir amaç koymalı ve bu amacı gerçekleştirmek için harekete geçmek gerekir. Amaç belirlenirken kendimize sormamız gereken soruların olduğunu da unutmamalıyız.
Matematik Özel Ders
Amaç bir kişinin belirli bir zaman dilimi içerisinde ulaşmak istediği noktayı açık ve net bir şekilde belirlemiş olmasıdır. Belirsiz ya da net olarak belirlenmemiş hedefler kişilerde rahatlık meydana getirirler ve motive edici özellikleri de yoktur. Bu bakımdan matematik ve geometri özel ders öğretmeninizle kısa ve uzun vadedeki hedeflerimizi net ve kesin olarak belirlemelisiniz. Başarmaya olan inancın en önemli kaynağı ise, elde edilmiş başarılardır. Belirlenen hedeflerin motive edici olması için, ulaşılabilir olup olmamalarına bağlıdır. Ulaşılabilir hedef, çalışma azmini artırır. İsteksizlik ve hareketsizliğe kapılmayı engeller.
Aşağıdaki puma örneğinden anlaşılacağı gibi hangi hedefin peşinde koşacağımızı iyi bilmemiz gerekmektedir. Bize iyi bir meslek sahibi olmamızı sağlayacak üniversitenin peşinde çok, eğlencenin peşinde az koşmalıyız.
Tavşan mı, Ceylan mı?
Pumayı bilirsiniz. Yaklaşık iki metre uzunluğundaki benekli ve yırtıcı bir hayvandır. Avının peşine düştüğü andan itibaren hızlanan, vücudunun tüm eklem ve kaslarını ortaya koyan hareketlerini seyretmek bir zevktir. Bu ölüm koşusu bazen pumanın, bazen ise hayatı için koşan kurbanın zaferi ile sonuçlanır. Peki, bir puma avının peşinde ne kadar koşar? İşte ormanların vahşi avcısını uygarlıkların kurucusu insana örnek yapacak olan da pumanın özelliğidir. Puma avının peşinden sürdürdüğü o “ölüm koşusunu” her zaman avının cüssesine göre ayarlar. Yani bir ceylan ele geçirmek için koştuğu süre ile bir tavşanın peşinde geçirdiği süre asla aynı değildir. Koşarken harcadığı enerji miktarı, avdan elde edeceği potansiyel enerji miktarını aştığı anda puma koşmaktan vazgeçer. Yenilgiyi kabul edip başka av arar.
Bu nedenle ceylanın peşinden çok, tavşanın peşinden daha az koşar. İşte “aptal puma sendromu” bunun tersini yapan insanların ruh halini ifade etmek için, yani tavşanın peşinden yıllarca koşan, sonra da yakaladığı avı bir öğünde bitiren insanlar için kullanılır. Başarının sırrı pumalıktan, yani harcanan emek, ulaşılan sonuç ilişkisindeki dengeyi iyi saptamaktan geçiyor.
Hedefleriniz belirgin ,yolunuz açık olması ve mutlu olacağınız bir meslek sahibi olmanız dileğimle…